eng_flag me_flag

Sistemi javnog razglasa

Sistemi javnog razglasa (Public Address) koje nudimo zasnovani su na digitalnoj tehnologiji, kojom se u potpunosti upravlja pomoću računara, čime se garantuje kvalitet prenosa zvučnih poruka, i koja sadrži niz dodatnih mogućnosti, uključujući i integraciju sa drugim sistemima u svim tipovima objekata.

Pored toga, sve komponente sistema javnog razglasa međusobno su povezane mrežom optičkih kablova, što garantuje vrhunski kvalitet zvuka i pri prenosu signala na većim udaljenostima. Sistemi javnog razglasa služe da se poruka prenese do svakog korisnika u objektu.

Koriste se u tržnim centrima, hipermarketima, bolnicama, aerodromima, industrijskim objektima, vladinim i brojnim drugim institucijama, za istovremeno obraćanje velikom broju posetilaca, ali i za reprodukovanje muzike i reklamnih poruka.

Ugrađujemo opremu koja se sastoji od najkvalitetnijih zvučnika, pojačala, mikseta, plejera, mikrofona i drugih audio komponenti vrhunskih svetskih proizvođača. Pored svoje osnovne funkcije, emitovanja zabavnog sadržaja i raznih obaveštenja, veoma je bitna i mogućnost integracije sistema javnog razglasa sa drugim bezbednosnim sistemima, kao što je sistem za detekciju i dojavu požara, što u slučaju nastanka incidenta osigurava pravovremeno upozoravanje i blagovremenu evakuaciju osoblja i posetilaca.

 

Didžital sajnidž

“Digital signage” je sistem centralizovanog prenosa / emitovanja informacija, slika, videa, teksta i tona u realnom vremenu putem monitora koji se nalaze unutar objekata ili na spoljnim stranama objekata. Sistemi za prenos digitalnih poruka (Digital Signage) predstavljaju najefikasniji način da važne poruke i informacije na interaktivan način podelite sa velikim brojem ljudi: kupcima, klijentima, partnerima ili zaposlenima. Ovi sistemi omogućavaju da se poruka u formi video-klipa, animacije ili interaktivne prezentacije na brz i efikasan način prenese željenoj publici.

Ovi sistemi mogu biti postavljeni na otvorenom, u formi digitalnih bilborda ili pojedinačnih ekrana, kada se obraćaju svima koji prolaze pored određene (najčešće prometne) lokacije, kao i u zatvorenom prostoru, za komunikaciju sa posetiocima prodavnice, banke, obrazovne institucije, državne institucije… Idealni su i za prenošenje poruka zaposlenima unutar kompanija različitih veličina.

U zavisnosti od potreba, za ove sisteme mogu se koristiti standardni LCD ekrani, modeli osetljivi na dodir, kao i modeli otporni na vremenske prilike. Takođe, moguće je više ekrana spojiti u jedan veliki digitalni natpis ili bilbord. U pozadini sistema nalaze se softver i plejeri koji podržavaju interaktivnu komunikaciju i prikazivanje različitih tipova sadržaja – video i audio fajlova, fotografija, dokumenata ili internet stranica.

Digital Signage sistemi pružaju korisnicima različite načine za brz i uspešan povraćaj investicije, od povećanja zadovoljstva klijenata koji na inovativan način dobijaju potrebne informacije, preko povećanja prodaje proizvoda i usluga prikazanih na ekranima, do ustupanja, odnosno prodaje reklamnog prostora drugim kompanijama.

Pored usluga isporuke i instalacije Digital Signage sistema, mi našim korisnicima pružamo i usluge savetovanja u vezi adekvatne pripreme poruka, kao i analize efikasnosti poruka prikazanih na ovim sistemima.

 

Sistemi za projekcije

Za konferencijske sale nudimo rešenja i opremu kao što su profesionalni projektori, klasična i motorizovana platna za projekcije, interaktivne table i LED displeji osetljivi na dodir.

Konferencijski sistemi

Efikasno održavanje konferencija podrazumeva upotrebu modernog ozvučenja, ponekad i prevodilačkog sistema.

Konferencijski audio sistemi omogućavaju kvalitetan ugođaj svim učesnicima, a lako se proširuju dodatnim funkcijama i integrišu sa drugim sistemima.

Događaje u velikim prostorima i sa velikim brojem učesnika nemoguće je realizovati bez zvučnika i mikrofona, koji u zavisnosti od potreba mogu biti žični ili bežični, i koji se povezuju u sistem. Pored toga, oni mogu biti povezani sa dodatnim uređajima koji olakšavaju i ubrzavaju komunikaciju u prostorijama različitih veličina.

Ako je potrebno, moguće je snimati sve izgovoreno na konferenciji, radi arhiviranja i kasnije upotrebe.

Za dešavanja u kojima deo učesnika ne govori zvanični jezik događaja tu su sistemi za prevodioce koji omogućavaju da se simultano prevodi na jedan ili više dodatnih jezika.

Na taj način se štedi vreme i izbegavaju eventualni nesporazumi i greške u komunikaciji, a učesnici mogu sami, preko bežičnih prijemnika, birati jezik koji će slušati i podešavati jačinu zvuka.

 

Video konferencija

Potrebe savremenog poslovanja, naročito kod velikih kompanija sa kancelarijama u više gradova i partnerima u različitim državama, nametnule su moderna audio-video rešenja kao odličnu zamenu za putovanja i sastanke uživo.

Audio-video konferencijski sistemi omogućavaju i olakšavaju komunikaciju sa kolegama i partnerima sa geografski udaljenih lokacija, eliminišući tako potrebu za službenim putovanjima na udaljene lokacije i prateće, često visoke troškove.

Mogućnost da se pored prenosa slike i glasa mogu istovremeno prenositi i drugi sadržaji, kao što su dokumenta sa računara, prezentacije, filmovi i slično, omogućila je niz promena u sistemima video konferencije.

Najčešće se koristi kod multinacionalnih kompanija koje smanjuju troškove održavanja regionalnih sastanaka ukidajući putovanja. Isti princip uz potrebu da se sa menadžmentom obavi razgovor “lice u lice” primenjuje sve više kompanija koje imaju razuđeno poslovanje instalirajući video konferecijske sisteme kako bi brzo, češće i efikasnije realizovale sastanke.

Audio-video sistemi prikazuju realnu sliku sagovornika i prirodan zvuk, i pored toga omogućavaju interaktivni pregled dokumenata, prezentacija i drugih podataka, kao da su svi učesnici u istoj prostoriji.

Osnovu sistema za audio-video konferencije predstavlja veliki ekran uz odgovarajuću kameru i audio opremu, dok su radi dodatne fleksibilnosti podržani i drugi tipovi uređaja povezanih na internet, kao što su računari, tablet uređaji i pametni telefoni.

Hotelska televizija

Savremeni hoteli, prateći razvoj telekomunikacija, svojim gostima nude veliki izbor usluga putem profesionalnih televizora u sobama.

Jednim daljinskim upravljačem gosti mogu upravljati televizijskim kanalima, internetom, mnogobrojim aplikacijama, kao što su vermenska prognoza, igrice, sportski i fitnes događaji… Internet je dostupan na samom televizoru gde se preko vebpretraživača ili aplikacija može pregledati internet sadržaj.

Korišćenjem softverskih rešenja, preko televizora mogu se emitovati pozdravne poruke, informacije o hotelu, hotelski sadržaji kao i stanje računa hotelske sobe.

Profesionalni televizori pružaju sigurnost hotelskom menadžementu, u vidu da onemogućavaju izmenu kanala, zatim dodatna zaštita na daljinskim upravljačima u vidu nemogućnosti vađenja baterija ili gde se jednim daljinskim upravljačem može upravljati odeđenim brojem televizora.