Ustanove kulture

Pozorišta, bioskopi, ali i muzeji i galerije su mesta okupljanja velikog broja posetilaca, što nosi određeni rizik. Ako dodamo činjenicu da se u ovim objektima često čuvaju vredni eksponati, bezbednost mora biti jedan od prioriteta.

U našoj ponudi se nalaze sva rešenja potrebna za dostizanje najvišeg nivoa bezbednosti, ali i drugi sistemi potrebni jednoj modernoj kulturnoj ustanovi. Briga za bezbednost započinje van objekta, gde sistemi za perimetarsku zaštitu i video nadzor obezbeđuju prilaze i imovinu koja se nalazi na otvorenom prostoru.

Unutrašnjost objekata obezbeđuje se kroz zatvoreni sistem kamera unutrašnjeg video nadzora, sisteme za zaštitu elektronskih uređaja i sisteme za kontrolu fizičkog pristupa, koji vode računa o tome ko i kada može da uđe u koju prostoriju.

Protivprovalni sistemi čuvaju eksponate van radnog vremena, a zaštitu umetničkih dela i eksponata od nesrećnog slučaja obezbeđuju sistemi za dojavu požara.

Mnoge kulturne ustanove danas koriste elektronske vizuelne medije kao izvor dopunskih objašnjenja za posetioce, ali sve češće ovi sistemi predstavljaju osnovno sredstvo komunikacije i izvor informacija, pa čak i deo postavke savremenog umetničkog izraza.

U našoj ponudi nalaze se raznovrsna rešenja za audio-vizuelnu komunikaciju i interakciju s posetiocima, od velikih ekrana, preko ekrana osetljivih na dodir, pa do visoko-kvalitetnih javnih razglasa koji se mogu upotrebiti i kao sastavni deo multimedijalne izložbene postavke.