Vojne ustanove

Ustanove koje su povezane s vojskom i sistemom odbrane predstavljaju institucije u kojima sistemi zaštite i komunikacije nikada ne smeju da zataje. Kada je reč o ovako osetljivim projektima, pored savremene bezbednosne, informacione i telekomunikacione opreme i infrastrukture, nudimo i potpunu diskreciju, pouzdano funkcionisanje sistema i njegovo efikasno i jednostavno korišćenje i održavanje.

Budući da je za vojne ustanove bezbednost apsolutni imperativ, obezbeđeni su efikasni sistemi tehničke zaštite, poput sistema perimetarske zaštite koja obuhvata mikrotalasne barijere za ograde, ukopane kablove i IC barijere za otvorene prostore.

Ovi sistemi dopunjuju se modernim sistemima IP video nadzora i sistemima za kontrolu fizičkog pristupa, koji jasno definišu ko i kada ima pravo pristupa određenim prostorijama i koji su od vitalnog značaja funkcionisanje u uslovima vrhunske bezbednosti.

Nudimo i protivprovalne sisteme, kao i kontradiverzionu opremu koja korišćenjem detektora za metal, rendgenskih uređaja i detektora eksploziva sprečava unošenje nedozvoljenih predmeta i supstanci poput oružja ili eksploziva.

Na raspolaganju su i sistemi koji sprečavaju neovlašćeno korišćenje mobilnih telefona i drugih bežičnih uređaja u osetljivom okruženju. Pored specifičnih zahteva za bezbednošću, vojne ustanove imaju potrebu i za drugim sistemima koje nudimo klijentima, poput sistema za evidenciju radnog vremena, profesionalne mrežne opreme i sistema za prenos i distribuciju signala, monitora i interaktivnih tabli.

Za internu i eksternu komunikaciju tu su rešenja iz oblasti telefonije, sistemi javnog ozvučenja (Public Address) i rešenja za audio-video konferencije. Kao i svi veliki objekti, i vojne ustanove mogu da smanje troškove održavanja korišćenjem sistema za upravljanje ventilacijom, grejanjem i klimatizacijom objekata.