Alarmni sistemi

Jedan od najbitnijih sigurnosnih sistema je protivprovalni alarmni sistem koji kontroliše nedozvoljeno prisustvo osoba na objektu bez fizičkog obezbeđenja ili je dodatna sigurnosna karika postojećem fizičkom obezbeđenju. Kao preventivno sredstvo zaštite, sistemi su visoko sofisticirani kako ne bi nepotrebno uznemiravali lažnim alarmima izazvanim kretanjima kućnih ljubimaca ili pojavom vetra, a ujedno dovoljno pouzdani da se aktiviraju kada je potrebno.
Kontrola pristupa (evidencija radnog vremena, kontrola robe i vozila, detektori metala). Sistem kontrole pristupa sa Siemens opremom namenjen je zahtevnim korisnicima koji žele kvalitet, a takođe namenjen je implementaciji u velikim objektima:

- Klasična kontrola pristupa na poslovnim objektima sa mogućnošću integracije sa ostalim sigurnosnim sistemima – putpuna objedinjenost sigurnosnih sistema
- Kontrola i programiranje sistema preko standarnog WEB pretraživača. Pored kontrole pristupa vratima, sistem podržava i druge funkcije: obilasci čuvara, upravljanje rampama za vozila, praćenje prisustva…

Moguće je slanje elektronske pošte ili SMS poruka radi uzbunjivanja obezbeđenja u slučajevima narušavanja sigurnosti.
- Za evidenciju radnog vremena sistemi su prilagođeni malim i srednjim preduzećima, većim kompanijama i državnim ustanovama.
Perimetarska zaštita je sistem zaštite prostora (perimetra). Sistem je namenjen za zaštitu vojnih objekata, granica, elektrana, aerodrome, rafinerija, industrijskih postrojenja i sl.